Main Menu

Διαβητολογικό Κέντρο
Ορθοπαιδικό
phone

Τηλέφωνο επικοινωνίας

210 650 2662

 

Το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General παρέχει ολοκληρωμένη και σύγχρονη αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) και των επιπλοκών του. Αυτό σημαίνει αποτελεσματική πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, εξατομικευμένη θεραπεία καθώς και αντιμετώπιση των όποιων επιπλοκών, εφαρμόζοντας τις πλέον εξελιγμένες και σύγχρονες μεθόδους θεραπείες.

  • Στελεχώνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους παθολόγους-διαβητολόγους, ειδικούς ποδολόγους και άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό
  • Συνεργάζεται στενά με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων στην περίπτωση εμφάνισης επιπλοκών, για το σχεδιασμό του πιο κατάλληλου πλάνου θεραπευτικής αντιμετώπισης
  • Υποστηρίζεται συνεχώς από όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια του ΙΑΣΩ General

Η ιατρική ομάδα του Διαβητολογικού Κέντρου πιστεύει ότι «το άτομο με διαβήτη μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, χωρίς προβλήματα, αρκεί να το θέλει! Η θεραπεία του ΣΔ είναι μια δυναμική και αέναη διαδικασία που το άτομο θα πρέπει να εντάξει στην καθημερινότητά του και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της».

Στο Διαβητολογικό Κέντρο λειτουργούν:

Ιατρείο Πρόληψης Διαβήτη όπου πραγματοποιείται πλήρης και εξατομικευμένος έλεγχος (check up) καθώς και παρακολούθηση από εξειδικευμένους ιατρούς με οδηγίες πρόληψης.

Το check up προβλέπει με αρκετές πιθανότητες τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τόσο για το νεανικό (τύπος 1) όσο και για των ενηλίκων (τύπος 2). Η πρόληψη στον τύπο 2 είναι απόλυτα εφικτή στο στάδιο του προ-διαβήτη. Στον τύπο 1 όμως, «πρόληψη» σημαίνει έγκαιρη και καλή ρύθμιση του διαβήτη αφού η εκδήλωσή του είναι αιφνίδια.

Το check up, που προσφέρεται σε προνομιακή τιμή, μπορεί να γίνεται εντός 45΄ πριν την κλινική εξέταση και περιλαμβάνει όλο το βασικό αιματολογικό και καρδιολογικό έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο η θεραπευτική αγωγή καθορίζεται στη συνέχεια βάσει των αποτελεσμάτων, ορθολογικά και εξατομικευμένα από το Διαβητολόγο.

Το ιστορικό, οι εξετάσεις και η φαρμακευτική αγωγή αποθηκεύονται ηλεκτρονικά ώστε σε καθημερινή βάση τα άτομα με διαβήτη να μπορούν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για οποιοδήποτε πρόβλημά τους.

Ιατρείο Ρύθμισης Διαβήτη

Η αντιμετώπιση της πάθησης γίνεται σφαιρικά και δε στοχεύει μόνο στην απλή μείωση των τιμών της γλυκόζης.

Περιλαμβάνει:

  • σωστή ρύθμιση και τακτική παρακολούθηση όλων των παραγόντων κινδύνου (π.χ. χοληστερόλη, υπέρταση)
  • πρόβλεψη κινδύνου επιπλοκών
  • ολοκληρωμένη ιατρική παρακολούθηση σε στενή συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και με τμήματα του ΙΑΣΩ General με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση του διαβήτη (όπως Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Οφθαλμολογικό Τμήμα, Καρδιολογικό Τμήμα). Το Τμήμα της Επεμβατικής Ακτινολογίας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά, σχεδόν όλα τα αγγειακά προβλήματα στο διαβήτη.
  • εξατομίκευση της θεραπευτικής αγωγής ανά ηλικία, τρόπο ζωής, εργασίας αλλά και μορφωτικού επιπέδου
  • εκπαίδευση στην τεχνική των ενέσεων και στη σωστή διατροφή από ειδική νοσηλεύτρια και διατροφολόγο
  • ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική από ειδικούς, τόσο στα άτομα με διαβήτη όσο και στους οικείους τους

Ιατρείο Διαβητικής Νευροπάθειας (Πόνου) όπου διενεργείται προληπτικός έλεγχος για διαβητική νευροπάθεια (τεστ Neuropad, monofilaments) και αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το διαβήτη και το νευρικό σύστημα (πόνοι νευροπαθητικοί, αιμωδίες κ.λπ)

Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού: Με την ευθύνη Διαβητολόγου και τη συνεργασία ειδικού ποδολόγου μαζί με εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, γίνεται περιποίηση πάσης φύσεως προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα κάτω άκρα (έλκη, έλκη με μολύνσεις, τήλοι (κάλοι), σκληρίες άκρου ποδός, εισχωρήσεις ονύχων- αντιμετώπιση συντηρητική χωρίς ολική ονυχεκτομή, μυκητιάσεις, κοπή δύσκολων ονύχων κ.λπ.). Με την κατάλληλη εκπαίδευση-περιποίηση, αλλά και την πιθανή χρήση ορθωτικών–θεραπευτικών υποδημάτων, μπορούν να προληφθούν ή και να θεραπευτούν όλα τα σοβαρά προβλήματα στα πόδια.

Ιατρείο Υπερλιπιδαιμίας και Διαβητικών Αγγειακών Παθήσεων: Με τη βοήθεια του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας και τη συνεργασία εξειδικευμένων καρδιολόγων και αγγειοχειρουργών, γίνεται ρύθμιση δύσκολων περιπτώσεων υπερλιπιδαιμίας και αντιμετωπίζονται στενώσεις αγγειακές, καρδιάς, καρωτίδων, αγγείων κάτω άκρων κλπ.

Εκπαίδευση

Στο Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General δίνεται μεγάλη σημασία στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση τόσο του ίδιου του ατόμου με διαβήτη, ώστε να καταφέρει να γίνει «ιατρός» του εαυτού του, αλλά και των οικείων του ώστε να μπορούν να το υποστηρίξουν ψυχολογικά και να το βοηθήσουν στην πράξη.

Γι’ αυτό, παρέχεται συστηματική εκπαίδευση από ειδικούς για την αντιμετώπιση του διαβήτη ενώ διοργανώνονται συχνά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της πάθησης (θεραπείες, φαρμακευτική αγωγή κ.ά.).

 

Στελέχωση

Διευθυντής: Αντώνιος Π. Λέπουρας, Παθολόγος, εξειδικευμένος στη Διαβητολογία

Συνεργάτης:
Δημήτριος Αναστασόπουλος, Παθολόγος

Blog

 
 

Πρόσφατα Νέα