Main Menu

Blog
 
27
Μαρ

Πρωτοποριακή Τεχνική στην Πλαστική Χειρουργική «Stromal Enriched Lipograft™»

Γράφει  ο Άρης Στεροδήμας

Πρωτοποριακή Τεχνική στην Πλαστική Χειρουργική «Stromal Enriched Lipograft™» Άρης Στεροδήμας M.D. MSc ARCS
Πλαστικός Xειρουργός
Διευθυντής Α΄ Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής ΙΑΣΩ General

 

Η Α’ Κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ General αποτελεί Κέντρο Αναφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την πρωτοποριακή τεχνική Stromal Enriched Lipograft™. Ασθενείς από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική επιλέγουν την Κλινική και την εμπιστεύονται για τις εξειδικευμένες θεραπείες που προσφέρει. Πλαστικοί Χειρουργοί από 12 διαφορετικές χώρες έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα την Κλινική, για να παρακολουθήσουν live surgery και να εκπαιδευτούν στη συγκεκριμένη τεχνική.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η επιστημονική ομάδα της Κλινικής έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων σχετικά με την τεχνική μεταμόσχευσης αυτόλογου λιπώδους ιστού εμπλουτισμένου με βλαστοκύτταρα, που εφαρμόζεται στον τομέα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του προσώπου και του σώματος. Η µοναδικότητα της χρήσης των βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού έγκειται στο ότι χρησιμοποιούνται κύτταρα του οργανισµού µας, τα οποία δεν πρόκειται να απορριφθούν ή να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Πού και πώς εφαρμόζεται η Stromal Enriched Lipograft®//Πλεονεκτήματα

Σήμερα, η τεχνική Stromal Enriched Lipograft® χρησιμοποιείται στην αισθητική αυξητική των μαστών και των γλουτών, στην αποκατάσταση του περιγράμματος του προσώπου και του σώματος καθώς και στον τομέα της αντιγήρανσης. Για την πλειονότητα των περιπτώσεων σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι αποφεύγεται η εισαγωγή ξένου σώματος στον οργανισμό, όπως ενθεμάτων σιλικόνης στο στήθος και στους γλουτούς και ενέσιμων εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και σε συνεργασία με κάθε ασθενή επιλέγονται πρώτα οι περιοχές, από τις οποίες επιθυμεί να αφαιρεθεί το ανεπιθύμητο λίπος με λιποαναρρόφηση και στη συνέχεια οι περιοχές, στις οποίες θα μεταφερθεί μέσω μεταμόσχευσης. Η μέθοδος λιποαναρρόφησης πρέπει να είναι ήπια για να μην τραυματιστούν τα βλαστοκύτταρα και ο χρόνος επεξεργασίας τους να είναι σύντομος. Όλοι αυτοί οι κανόνες περιέχονται πλέον σε Πρωτόκολλο που έχει δημοσιευθεί στο επίσημο περιοδικό της Βραζιλιάνικης Εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών.

Στην ίδια χειρουργική επέμβαση, μπορούμε με την τεχνική Stromal Enriched Lipograft® να σμιλεύσουμε το πρόσωπο, να διορθώσουμε τις ατέλειες της μύτης, να ανορθώσουμε και να αυξήσουμε το στήθος, να γραμμώσουμε την κοιλιά και να τονίσουμε τους γλουτούς δίνοντάς τους το επιθυμητό σχήμα και όγκο.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 90’- 120'. Οι ασθενείς επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους την επόμενη ημέρα.

Το ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών με τη συγκεκριμένη τεχνική είναι στατιστικά υψηλότερο σε σχέση με παλαιότερες τεχνικές μεταφοράς λίπους κι αυτό οφείλεται στο ότι επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα σε μια μόνο χειρουργική επέμβαση με μακροχρόνια διατήρηση του τελικού λειτουργικού και αισθητικού αποτελέσματος.

Κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί ότι σήμερα πρωταρχικός σκοπός του πλαστικού χειρουργού, ύστερα από συζήτηση και κλινική εξέταση του κάθε ασθενή, είναι να προτείνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, που ως στόχο θα έχουν τη συμφιλίωση του ασθενούς με την εξωτερική του εικόνα, αποφεύγοντας τις υπερβολικές αλλαγές.

Η επιστημονική ομάδα της Α’ Κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ General πλαισιώνεται από έμπειρους, εξειδικευμένους ιατρούς συνεργάτες, που έχουν έντονη παρουσία σε διεθνή συνέδρια και συμμετέχουν στις εξελίξεις, διαμορφώνοντας το μέλλον της πλαστικής χειρουργικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό της Αμερικάνικης Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής, υπογραμμίζεται ότι η τεχνική Stromal Enriched Lipograft® απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση του πλαστικού χειρουργού και της ομάδας του για την επιτυχία της επέμβασης.

Η τεχνική Stromal Enriched Lipograft® έχει βρει θερμούς υποστηρικτές στα μεγαλύτερα κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής του κόσμου, όπου εφαρμόζεται τα τελευταία 10 χρόνια και έχει διακριθεί παγκοσμίως με σημαντικές βραβεύσεις.

 

Αναζήτηση στο Blog

ΙΑΣΩ General Νewsletter


Με την περιήγησή σας στο iasogeneral.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.